Berichten geschreven door Webredactie ChristenUnie Achtkarspelen

 1. Kleingeld.jpg
  cuachtklogo
  Door Webredactie ChristenUnie Achtkarspelen op 14 oktober 2022

  Raadsvergadering 14 oktober 2022

  Ook de raad in Achtkarspelen maakt zich zorgen over haar inwoners die te maken krijgen met torenhoge energiekosten. Er worden dan ook verschillende moties ingediend om inwoners en maatschappelijke voorzieningen te ondersteunen. De ChristenUnie ziet dat de groep die net boven het sociaal minumum uitkomt tussen wal en schip vallen. Er is een grote groep mensen die net niet in aanmerking komt voor de energietoeslag omdat ze misschien €10 tot €100 boven de 120% van het minimum zitten. 

  Lees verder
 2. raadszaal achtkarspelen.jpg

  Kadernota 2023

  De ChristenUnie fractie komt bij de kadernota met 4 voorstellen. Twee daarvan gaan over ondersteuning van gezinnen, de andere twee over energiecoaching en energiekosten. Daarnaast dienen we in samenwerking met andere partijen nog 6 moties in om het gemeentelijk beleid bij te sturen. 

  Lees verder
 3. stembureau.jpg

  Na de verkiezingen

  Het was een drukke periode tijdens de voorbereidingen en campagne voor de verkiezingen. We waren blij met de positieve uitslag, stemmenwinst. Daarna volgden twee gesprekken met de (in)formateur. Daarna werd ons meegedeeld dat het CDA en de FNP verder zouden gaan met het GBA. Dit hadden we niet verwacht en was een grote teleurstelling. Er werd genoemd dat we op een andere lijn zaten qua bezuinigingen en investeringen, vooral op het sociaal domein. Naar ons gevoel waren er geen belemmeringen om hier verder over door te spreken maar dat mocht niet zo zijn.

  De komende tijd dus een andere rol, daar willen we constructief mee aan de slag en misschien kunnen we nog duidelijker laten zien waar we voor staan: Christelijk sociaal onze gemeente tot bloei brengen.

  Lees verder
 4. buitenpost-gemeentehuis_dsc6213.jpg

  Coalitieonderhandelingen Achtkarspelen

  Vorige maand wisten we als ChristenUnie een mooie verkiezingsuitslag te realiseren. Ondanks de lagere opkomst wisten we toch stemmenwinst te behalen en verstevigden we onze drie zetels in de raad! Iets waar we nog steeds dankbaar voor zijn.

  Het schept echter ook verplichtingen. We zijn de gesprekken over de vorming van een nieuw college dan ook ingegaan om te kijken of we deel zouden kunnen nemen aan het college. Helaas hebben we gister van de informateur moeten horen dat een coalitie met de ChristenUnie in Achtkarspelen niet het geval zal zijn. Dit bericht heeft ons verrast en stelt ons ook teleur.

  Lees verder
 5. Stemmen.jpeg

  Bedankt voor uw stem!

  De verkiezingsuitslag voor de ChristenUnie in Achtkarspelen stemt ons hoopvol! Ondanks de lagere opkomst hebben we toch een mooie stemmenwinst weten te behalen en verstevigen we onze drie zetels in de raad! Het had niet veel gescheeld of we hadden een vierde zetel bij mogen schrijven. En dat hebben wij aan u te danken! We willen u dan ook van harte bedanken voor uw stem! Het doet ons goed dat de kiezer onze plek in de coalitie de afgelopen vier jaar heeft weten te waarderen. Het vertrouwen dat we hebben gekregen van de kiezer bemoedigt ons om het sociaal christelijke geluid van de ChristenUnie te laten horen in de gemeente. Wij gaan hard aan het werk om de komende vier jaar uw vertrouwen waar te maken. We mogen ons inzetten voor alle inwoners van Achtkarspelen. Daarin nemen we graag onze verantwoordelijkheid door weer mee te besturen, maar hoe dan ook, we mogen in vertrouwen op Gods zegen op weg gaan!

  Lees verder
 6. nldoetcollage.jpg

  Handen uit de mouwen, maar niet alleen tijdens NL doet!

  Tijdens de twee klusdagen van NL doet steken de kandidaten van de ChristenUnie de handen uit de mouwen in onze gemeente. Toos en Margreet staan op vrijdagochtend met stofdoek en bezem paraat bij de Spitkeet. Alle gebouwen van het openluchtmuseum krijgen een grote voorjaarsschoonmaak. 

  Lees verder
 7. top5.jpg
  cuachtklogo
  Door Webredactie ChristenUnie Achtkarspelen op 8 december 2021

  ChristenUnie Achtkarspelen vol vertrouwen naar Gemeenteraadsverkiezingen

  De ChristenUnie in Achtkarspelen komt met een gevarieerde kieslijst waar jong en ouder, ervaring en nieuwkomers elkaar versterken.

  De afgelopen raadsperiode is nieuw talent klaargestoomd voor een verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 om vanuit haar gezamenlijke Christelijke overtuiging een steentje bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving voor iedereen.

  Lees verder
 8. omgevingsvisie 8k.png
  cuachtklogo
  Door Webredactie ChristenUnie Achtkarspelen op 21 september 2021

  Gemeente wil inwoners betrekken bij nieuwe omgevingsvisie

  Deze week komt de Gemeente Achtkarspelen met een werkversie van de nieuwe omgevingsvisie. Samen met de mienskip vorm geven aan hoe Achtkarspelen er in de toekomst uit moet gaan zien. Wilt u uw visie delen? U bent van harte welkom op de inloopbijeenkomst.

  Op dinsdag 28 september organiseert de gemeente van 17.00 – 20.00 uur een inloopbijeenkomst in het gemeentehuis te Buitenpost, waar iedereen in gesprek kan gaan over de werkversie en vragen kan stellen.

  Lees verder
 9. grutto1.jpeg

  Werkbezoek Polders Achtkarspelen

  “Het doet mij zeer als ik zie hoe de weidevogels in grote getale verdwijnen zijn uit deze polders”, zegt natuurliefhebber Van der Wijk. Hij maakt zich zorgen over het beheer en nodigt alle politieke partijen uit om te komen kijken in deze polders. De fractie van de ChristenUnie Fryslân en Achtkarspelen brengen woensdagochtend 16 juni een bezoek aan Van der Wijk en gaat met hem het gebied in. Het valt de fractie van de ChristenUnie op hoe stil het is.

  Lees verder
 10. Oudere man buiten.jpg
  cuachtklogo
  Door Webredactie ChristenUnie Achtkarspelen op 22 januari 2021

  Achtkarspelen dementievriendelijk; ChristenUnie dient motie in

  De plannen voor waardig ouder in onze gemeente, die we als ChristenUnie Achtkarspelen onlangs zijn gestart in samenwerking met partners als de Friese Wouden, initiatiefnemers van de Knarrenhof in Surhuisterveen, PCOB-KBO en dagopvang Ot en Sien worden concreet nu de ingediende motie dementievriendelijke gemeente is aangenomen

  Lees verder