Nieuwsbrief ChristeUnie Achtkarspelen

Februari 2022

Samen Recht Doen voor de bloei van Achtkarspelen

Beste ChristenUnie vrienden,

Samen Recht Doen voor de bloei van Achtkarspelen. Dat is de inzet waarmee onze kandidaten de komende vier jaar het sociaal Christelijke geluid van de ChristenUnie willen laten horen. In het verkiezingsprogramma leest u hoe we dat op de verschillende thema's voor ons zien. Het programma hebben we vertaald in standpunten. In vogelvlucht nemen we u zo mee door ons verkiezingsprogramma. 

Met het verkiezingsprogramma schrijven we op wat we willen, maar belangrijker nog is in actie komen! Achter de schermen zijn we daarom druk bezig met actieplannen, o.a. voor sterke gezinnen en onze jeugd. Volg onze sociale media en website om op de hoogte te blijven!

 

Wilt u ons ondersteunen om het ChristenUnie geluid te laten horen in de campagne? Dat kan op veel manieren. 

 

✅ Steun ons in uw gebeden

✅ Deel en like onze berichten op social media

✅ Hang een poster van één van onze kandidaten achter het raam, deze zijn op verzoek verkrijgbaar

✅ Breng uw stem uit op één van onze bevlogen kandidaten!

 

We hopen natuurlijk weer op een mooi resultaat straks na de verkiezingen. Maar we weten ons daarin afhankelijk van onze Heer. Dat geeft ons rust en vertrouwen. Dat we ons ongeacht de uitslag mogen inzetten op de plaats die Hij ons geeft om te bouwen aan een bloeiende gemeente. 

 

In deze nieuwsbrief leest u verder het laatste nieuws rondom de activiteiten van de fractie. Wij wensen u veel leesplezier!

 

Een hartelijk groet namens de fractie,

 

Toos van der Vaart-Kralt

 

 

 

Samen recht doen dáár kiest de ChristenUnie voor met nieuwe verkiezingsprogramma

Als ChristenUnie willen we Achtkarspelen tot bloei brengen door te kiezen voor wat écht telt: samen recht doen. Hiervoor is een herwaardering van onze christelijke wortels - zoals oog hebben voor je naaste - meer dan ooit nodig. In onze maatschappij ligt de focus vaak op de vrijheid van het individu, terwijl individuen vooral tot bloei komen in gemeenschap met de ander. Deze gemeenschap vindt onder meer plaats binnen gezin, school, vereniging, kerk, dorp en land. 

Zet je in voor de bloei van de stad waarin je woont, want de bloei van de stad is ook jullie bloei.

(Jeremia 29:7)

Lees verder

ChristenUnie Achtkarspelen vol vertrouwen naar Gemeenteraadsverkiezingen

De ChristenUnie in Achtkarspelen komt met een gevarieerde kieslijst waar jong en ouder, ervaring en nieuwkomers elkaar versterken.

De afgelopen raadsperiode is nieuw talent klaargestoomd voor een verkiesbare plaats op de lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 om vanuit haar gezamenlijke Christelijke overtuiging een steentje bij te dragen aan een rechtvaardige samenleving voor iedereen.

Lees verder

ChristenUnie steekt zorgtoppers de Friese Wouden een hart onder de riem

Voor alle personeelsleden van de Friese Wouden die werkzaam zijn in Achtkarspelen komt de ChristenUnie Achtkarspelen met een kleine kerstattentie.

Toos van der Vaart en Anita Vellema brengen namens de fractie een lekkere Tony's Chocolonely reep langs bij Haersmahiem en it Suyderhuys om de zorgtoppers een hart onder de riem te steken. 

Lees verder

ChristenUnie praat met werkgroep Feansterhof over woningbouw en burgerinitiatief

In Nederland is de woningmarkt behoorlijk vastgelopen. Ook in Achtkarspelen is het de afgelopen jaren steeds moeilijker geworden om een woning te huren of te kopen. Vrijwel alle politieke partijen willen de komende jaren inzetten  op extra nieuwe woningen. De ChristenUnie vindt dat er gebouwd moet worden in alle dorpen en voor alle generaties. Wij willen dat er in elk dorp, ook in de kleinere dorpen, wordt bijgebouwd. Daarbij denken we niet vanuit mogelijke toekomstige krimp, maar vanuit het belang van het welzijn van de inwoners en de leefbaarheid van het dorp.

Lees verder

ChristenUnie ziet duurzame ontwikkelingen bij DEVI in Buitenpost

Tijdens een bezoek aan DEVI, "Duurzame Energie Voor Iedereen." ziet de ChristenUnie drie zeer enthousiaste jonge mensen die eind 2018 begonnen zijn met adviseren op het gebied van duurzaamheid, maar inmiddels ook qua uitvoering hun mannetje staan. De installatie van zonnepanelen is één van de expertises die de zes werknemers bij DEVI dagelijks uitvoeren.

Lees verder

Werkbezoek Haitsma beton Kootstertille

De conditie van de brug bij Kootstertille is zorgelijk blijkt uit inspectie van Rijkswaterstaat in oktober. Sindsdien geldt er een aslastbeperking en is er nog maar één rijbaan beschikbaar. Met stoplichten wordt voorkomen dat er teveel verkeer tegelijk over de brug gaat. Het oponthoud zorgt niet alleen voor ergernis bij de gebruikers van de brug, maar heeft ook flinke economsche impact op de omliggende bedrijven. 

Lees verder

Laat van u horen!

ChristenUnie Achtkarspelen komt graag in contact met u als inwoner. Wat leeft er bij u? Wat kan er nog beter in de gemeente? Baanbrekende ideeën?  Laat van u horen. Samen voor een beter Achtkarspelen!

De fractie ChristenUnie Achtkarspelen staat graag open voor de inbreng en het geluid van de inwoners die zij vertegenwoordigt.

Daarom bent u met al uw ideeën, zorgen en suggesties welkom tijdens één van onze fractievergaderingen of op afspraak op een ander moment. Indien nodig komen wij graag bij u thuis, wanneer u bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent of vervoersproblemen ondervindt.

Thuisbasis van de vergaderingen is de gearkomstekeamer in het Jeltingahuis te Buitenpost maar regelmatig vergadert de fractie in de verschillende dorpen van Achtkarspelen.

Wilt u weten wanneer wij vergaderen? Kijk dan in de agenda, of neem contact op met onze fractiemedewerker voor een afspraak.

Naar de website