Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

september 2019

Een nieuw seizoen

Beste vrienden van de ChristenUnie Achtkarspelen,

 

Voor de meeste mensen is de vakantie weer voorbij. We hopen dat iedereen weer opgeladen is na een periode van rust en weer fris aan de slag kan de komende tijd.

Als (steun)fractie gaan we ook weer met frisse moed aan het nieuwe seizoen beginnen.

 

De gehele raad is begonnen met een toer met Stichting Woningbouw Achtkarspelen, waarbij men kon zien waar er gebouwd wordt door de SWA in onze gemeente en waar nog gebouwd zou kunnen worden. Het blijkt dan dat zowel de gemeente als de SWA wel sneller zou willen, maar dat het soms ‘dreech’ is. Samenwerking is in ieder geval belangrijk. Daar hebben we als ChristenUnie een motie over ingediend, voor extra inzet op het gebied van wonen en bouwen. Dit samen met de coalitiepartijen CDA en GBA en de VVD.

 

Verder zijn we bezig om te kijken hoe we nog meer punten uit het verkiezingsprogramma naar voren kunnen brengen. Recht doen is hierbij het sleutelwoord.

 

Voldoende handreikingen voor gezinnen om mee te kunnen doen, zodat het gezin de plaats is waar kinderen veilig en liefdevol op kunnen groeien tot gelukkige en verantwoordelijke mensen. Zorg voor elkaar door goede voorwaarden in het sociaal domein en goed draaiende gebiedsteams.

 

Zorg voor de schepping waarbij verduurzaming noodzakelijk is maar waar we tegelijk kritisch kijken naar de manier waarop. Hoe het voor iedereen haalbaar en betaalbaar blijft. Afgelopen week had de raad samen met Tytjerkstradiel een kennissessie Regionale Energiestrategie. Hierin werd gekeken wat voor onze gemeente een haalbare en betaalbare strategie zou kunnen zijn om aan de doelen van de aanstaande energietransitie te kunnen voldoen.

Wat zijn de mogelijkheden als het gaat om verduurzamen van onze energieopwekking?

 

Als ChristenUnie zijn we blij dat er vaart wordt gemaakt met de RES maar willen we ook kritisch blijven kijken naar oplossingen voor energiebesparing en milieuvervuiling door zuinig om te gaan met energie en afval. Dit willen we onder meer ook bewerkstelligen door in te zetten op fair trade en global goals.

Zo willen we bijdragen aan de zorg voor eerlijke arbeid en eerlijke verdeling van verdiensten.

 

Graag betrekken we onze leden en sympathisanten bij alles wat we doen. We zullen dan ook brainstormen over manieren waarop dat het beste kan. We staan open voor suggesties, dus kom maar op met ideeën!

 

Samen willen we God dienen in alles wat we doen en we zullen ook het komende seizoen weer in gebed gaan voor de raadsvergadering. U, jij bent welkom om hieraan mee te doen. Het gebed vind een kwartier voor aanvang van de raadsvergaderingen plaats.

 

Laat van u horen!

ChristenUnie Achtkarspelen komt graag in contact met u als inwoner. Wat leeft er bij u? Wat kan er nog beter in de gemeente? Baanbrekende ideeën?  Laat van u horen. Samen voor een beter Achtkarspelen!

De fractie ChristenUnie Achtkarspelen staat graag open voor de inbreng en het geluid van de inwoners die zij vertegenwoordigt.

Daarom bent u met al uw ideeën, zorgen en suggesties welkom tijdens één van onze fractievergaderingen of op afspraak op een ander moment. Indien nodig komen wij graag bij u thuis, wanneer u bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent of vervoersproblemen ondervindt.

Thuisbasis van de vergaderingen is de gearkomstekeamer in het Jeltingahuis te Buitenpost maar regelmatig vergadert de fractie in de verschillende dorpen van Achtkarspelen.

Wilt u weten wanneer wij vergaderen? Kijk dan in de agenda, of neem contact op met onze fractiemedewerker voor een afspraak.

Naar de website
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts