Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

Juli 2019

Zomer

Na de laatste raadsvergadering op 11 juli over de kadernota gaat de gemeenteraad met zomerreces. Even tijd om te bezinnen over de zaken die spelen in de raad en om nieuwe plannen te maken om ons sociaal Christelijk geluid blijvend te laten horen in Achtkarspelen.

Langs deze weg willen wij u alvast een fijne zomerperiode wensen. We hopen dat u samen met uw naasten een fijne tijd mag hebben waarin u geniet van al het moois van Gods rijke schepping!

Voor de komende vakantieperiode willen we u daarom ook een kleine tip meegeven: Wanneer u in de gelegenheid bent, maak dan eens een tochtje door onze prachtige gemeente met de app van MeAR Fryslân! Langs de drie cultuurhistorische fietsroutes in Achtkarspelen is nu nog meer te ontdekken. In samenwerking met stichting Oud-Achtkarspelen en stichting Keunstkrite zijn borden geplaatst met daarop gedichten en informatie over verdwenen historie. Ook is een digitale route te volgen door middel van augmented reality. Met behulp van de app MeAR Fryslân zie je de geschiedenis tot leven komen op de plaats waar die is ontstaan. Voor meer informatie verwijzen wij naar de website.

 

 

Kadernota 2020-2023

Gister was de belangrijkste raadsvergadering van het jaar. De kadernota stond op het programma.  Hierin worden de plannen voor het komende jaar uiteengezet door het college. Tijdens de algemene beschouwingen gaf onze fractievoorzitter Toos onze visie;

Algemeen onze complimenten aan het college. Deze Kadernota is ook voor mensen zonder financiële achtergrond goed te lezen. We zijn blij dat er plannen gemaakt kunnen worden en dat deze plannen goed voor onze gemeente zijn. lees verder

Opnieuw!

Woensdagochtend 26 juni 2019 zijn we als fractie van de ChristenUnie bij Opnieuw BV in Buitenpost op bezoek geweest.

Eigenaar van Opnieuw is Douwe Jan Boersma. Douwe Jan is ondernemer die zijn sporen al heeft verdiend als ondernemer met zijn bedrijf Health2Work in Surhuisterveen. Een bedrijf dat wel vaker in de prijzen viel, al eerder werd de Bonifatius ondernemersprijs in Noordoost Friesland in de wacht gesleept. Douwe Jan Boersma kenmerkt zich als ondernemer met hart voor enkele fundamentele christelijke waarden. lees verder

Werkbezoekidee!

Regelmatig brengt de fractie een werkbezoek bij bedrijven, instellingen of andere initiatieven in de gemeente om te proeven wat er leeft en speelt in de gemeente. Mocht u nu denken " dáár zou de fractie eens op werkbezoek moeten" laat dat dan aan ons weten!

Beëdiging steunfractieleden

Tijdens de raadsvergadering van 6 juni werden onze steunfractieleden Klaas Sietse van der Wal en Anita Vellema beëdigd. Zij waren als schaduwraadslid al volop actief in de fractie maar door de benoeming hebben ze veel meer bevoegdheden gekregen. Zo kunnen de steunfractieleden voortaan onder meer aanschuiven in comissies en krijgen zij toegang tot alle informatie waardoor zij de raadsleden nog beter kunnen ondersteunen.

Laat van u horen!

ChristenUnie Achtkarspelen komt graag in contact met u als inwoner. Wat leeft er bij u? Wat kan er nog beter in de gemeente? Baanbrekende ideeën?  Laat van u horen. Samen voor een beter Achtkarspelen!

De fractie ChristenUnie Achtkarspelen staat graag open voor de inbreng en het geluid van de inwoners die zij vertegenwoordigt.

Daarom bent u met al uw ideeën, zorgen en suggesties welkom tijdens één van onze fractievergaderingen of op afspraak op een ander moment. Indien nodig komen wij graag bij u thuis, wanneer u bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent of vervoersproblemen ondervindt.

Thuisbasis van de vergaderingen is de gearkomstekeamer in het Jeltingahuis te Buitenpost maar regelmatig vergadert de fractie in de verschillende dorpen van Achtkarspelen.

Wilt u weten wanneer wij vergaderen? Kijk dan in de agenda, of neem contact op met onze fractiemedewerker voor een afspraak.

Naar de website
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts