Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

December 2020

Een bijzonder jaar

Beste vrienden van de ChristenUnie,

Zo tegen het einde van het jaar blikken we als fractie, net als waarschijnlijk iedereen terug op een bewogen jaar. Covid 19 zette de wereld zoals we die lange tijd kenden op haar kop. Het drukt ons met de neus op de feiten van onze kwetsbaarheid als mensheid. Op het moment van schrijven is de nog strengere lockdowm juist ingegaan.

Toch mogen wij als Christenen hoop koesteren door ons geloof in onze hemelse vader. We staan er nooit alleen voor. Zo blijkt ook uit de vele hoopvolle initiatieven die zijn ontstaan in de samenleving de afgelopen tijd. Een prachtig lied van eenheid is opgenomen waarin onze hoop als Christenen alleen in de titel al is samengevat. O kom, o kom Immanuël Heer maak ons één. 

Met #Nietalleen worden de talloze lokale hulpinitiatieven aan hulpvragers en aan elkaar verbonden. Ook wij hebben als lokale fractie verschillende malen de handschoen opgepakt om los van de politiek onze maatschappelijk betrokkenheid handen en voeten te geven. Van het bezorgen van kaarsen bij bewoners en cliënten in de ouderenzorg tot paraat staan voor hulpvragen vanuit Stichting Present.

In de raad zelf behandelden we de afgelopen tijd de begroting voor de komende jaren. Ook in Achtkarspelen kampen we, net als de meeste gemeenten in het land met grote tekorten op het sociaal domein. U leest erover verderop in deze nieuwsbrief. 

Fijn nieuws is er ook. Landelijk wil de ChristenUnie 1 miljard vrij maken voor de realisatie van de zogenoemde Knarrenhofjes overal in het land. Een prachtig initiatief van onderop waar ouderen in een fijne en zorgzame omgeving met elkaar kunnen wonen. Dit biedt ook voor jongeren weer ruimte op de woningmarkt. Als Achtkarspelen ondersteunen wij dit van harte en maken we ook lokaal werk van waardig ouder worden 2.0. 

Voor de woningbouw in Achtkarspelen breekt ons raadslid Eppie Hooghiemstra regelmatig een lans. Hij zocht de samenwerking met de coalitiepartijen op om obstakels voor de woningbouw in Achtkarspelen vlotte trekken. Met de ingediende motie over buitenstedelijk bouwen heeft het college opdracht gekregen hiermee aan de slag te gaan.

Ook langs deze weg wilen wij u een gezegende kerst en een HOOPvol 2021 toewensen. We bidden dat het een jaar mag worden waarin alles weer ten goed mag keren. Dat doen wij in de wetenschap dat onze Almachtige God alles nieuw zal maken!

Namens de ChristenUnie in Achtkarspelen,

Een hartelijke groet van fractievoorzitter Toos van der Vaart

 

Begroten in tijden van schaarste

De ChristenUnie is een partij van hoop, ook in moeilijke tijden. Voor velen van ons is dit een zware tijd. Mensen die eenzaam zijn, zich grote zorgen maken over hun werk. Gezinnen die alle ballen in de lucht proberen te houden tijdens het thuiswerken. Jongeren die zich opgesloten voelen…

En toch is er ook een gevoel ‘samen staan we sterk.’ Diverse initiatieven om elkaar te helpen kwamen van de grond. En dat is precies wat de ChristenUnie graag wil. Er voor elkaar zijn, aandacht en oprecht oog hebben voor elkaar. Lees verder

Waardig ouder worden in Achtkarspelen

ChristenUnie Achtkarspelen, PCOB Achtkarspelen, de initiatiefgroep Knarrenhof: wonen met zorg Surhuisterveen, Dagopvang Ot en Sien en de Friese Wouden ondertekenen een intentieverklaring waarin zij afspreken zich in te zetten voor een lokaal actieplan Waardig Ouder Worden 2.0.

Lees verder

Coalitie wil ook buitenstedelijk bouwen in Achtkarspelen

Zoals in veel gemeenten in Fryslân is de woningmarkt in Achtkarspelen de afgelopen jaren na een periode van krimp sterk aangetrokken. Waar eerder de Provincie bouwwensen van burgers en gemeente afremde, staan de meeste seinen om de bouwambities in Achtkarspelen te realiseren inmiddels op groen. Het provinciaal beleid is eerder dit jaar verruimd doordat gemeenten meer vrijheden krijgen om in de dorpskernen te bouwen..

Lees verder

Contact

ChristenUnie Achtkarspelen komt graag in contact met u als inwoner. Wat leeft er bij u? Wat kan er nog beter in de gemeente? Baanbrekende ideeën?  Laat van u horen. Samen voor een beter Achtkarspelen!

De fractie ChristenUnie Achtkarspelen staat graag open voor de inbreng en het geluid van de inwoners die zij vertegenwoordigt.

Daarom bent u met al uw ideeën, zorgen en suggesties welkom tijdens één van onze fractievergaderingen of op afspraak op een ander moment. In de huidige tijd is ook een digitale ontmoeting mogelijk. 

Thuisbasis van de vergaderingen is de gearkomstekeamer in het Jeltingahuis te Buitenpost maar regelmatig vergadert de fractie in de verschillende dorpen van Achtkarspelen.

Wilt u weten wanneer wij vergaderen? Kijk dan in de agenda, of neem contact op met onze fractiemedewerker voor een afspraak.

Lees verder
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts