Wordt deze e-mail niet goed weergegeven? Klik dan hier om hem online te bekijken

December 2019

Hoop en Vertrouwen

Beste vrienden van de ChristenUnie Achtkarspelen,

 

Onlangs openden we de fractievergadering met de bijbeltekst uit Spreuken 16 vers 3: "Vertrouw bij je werk op de Heer en je plannen zullen slagen" Dit ter bemoediging voor het politieke werk waarbij resultaat regelmatig een zaak van lange adem is. Hoewel we als mensen vaak vinden dat het allemaal wel wat sneller kan, merken we dat als we vertrouwen houden de Heer blijft werken in ons en de dingen zegent op Zijn tijd en manier.

Op meerdere fronten wordt er hard gewerkt om de waarden van ons geloof in onze Heer binnen en buiten de gemeenteraad handen en voeten te geven.

 

Zo boekt onze fractievoorzitter Toos van der Vaart, eindelijk voortgang met het uitrollen van het fairtrade concept in de werkgroep Fairtrade.

 

Samen met collega ChristenUnie leden uit Fryslân hebben we de afgelpoen tijd de koppen bijeen gestoken om na te denken over politieke aandacht voor gezinnen. Zij verdienen als hoeksteen van de samenleving meer steun uit politieke en maatschappelijke hoek. Als ChristenUnie maken we ons hier sterk voor en hebben we gezinsvriendelijk beleid hoog in het vaandel. Hierover meer in 2020!

 

 Als groep heeft de fractie letterlijk de handen uit mouwen gestoken om een persoon uit onze gemeente weer op weg te helpen via een klusdag in samenwerking met Stichting Present de Wâlden. Vele handen maken licht werk en op deze manier brengen we onze standpunten letterlijk ook buiten het gemeentehuis in praktijk.

 

Rest ons natuurlijk u ook vanaf deze plek gezegende kerstdagen en een hoopvol nieuwjaar te wensen!

 

Hartelijke groeten van de ChristenUnie fractie Achtkarspelen

 

 

 

Handen uit de mouwen!

Ons raadslid Eppie Hooghiemstra schreef er onlangs een blog over, omzien naar elkaar. Een oproep om ons allen nuttig te maken voor de samenleving of eigen buurt. Wij vinden dat er genoeg gepraat wordt in de politiek en dat het nu wel weer eens tijd werd om de handen uit de mouwen te steken. Practice what you preach zullen we maar zeggen.

Op zaterdag 26 oktober stak de fractie daarom de handen uit de mouwen tijdens een door Stichting Present de Wâlden georganiseerde klusdag. Er werd hard gewerkt om het achterstallig onderhoud aan een tuin en woning weer in orde te maken.  We bidden dat deze actie voor de bewoner ook letterlijk een aanzet is geweest naar een mooie toekomst waar weer ruimte is voor positieve dingen! Dit was een dankbare klus! Wij kunnen u deze vorm van zinvol vrijwilligerswerk dan ook van harte aanbevelen. Wilt u als groep of gezin met een paar uurtjes vrije tijd ook het verschil maken in het leven van een ander? Kijk dan eens op de website van Stichting Present.

Wethouder Margreet Jonker deelt eerste fairtrade certificaten uit

In 2017 diende de ChristenUnie een motie in om fairtrade gemeente te worden. Niet om de gevel van het gemeentehuis te sieren met een mooi bordje, maar om recht te doen aan meerdere aspecten in de samenleving. Ver weg als het over bijvoorbeeld koffie gaat, maar juist ook dichtbij door lokale ondernemers die op een bewuste manier bezig zijn met streekproducten te stimuleren en ondersteunen. In dit kader werden op 25 oktober de eerste fairtrade certificaten uitgereikt door onze wethouder Margreet Jonker.

Laat van u horen!

ChristenUnie Achtkarspelen komt graag in contact met u als inwoner. Wat leeft er bij u? Wat kan er nog beter in de gemeente? Baanbrekende ideeën?  Laat van u horen. Samen voor een beter Achtkarspelen!

De fractie ChristenUnie Achtkarspelen staat graag open voor de inbreng en het geluid van de inwoners die zij vertegenwoordigt.

Daarom bent u met al uw ideeën, zorgen en suggesties welkom tijdens één van onze fractievergaderingen of op afspraak op een ander moment. Indien nodig komen wij graag bij u thuis, wanneer u bijvoorbeeld niet mobiel genoeg bent of vervoersproblemen ondervindt.

Thuisbasis van de vergaderingen is de gearkomstekeamer in het Jeltingahuis te Buitenpost maar regelmatig vergadert de fractie in de verschillende dorpen van Achtkarspelen.

Wilt u weten wanneer wij vergaderen? Kijk dan in de agenda, of neem contact op met onze fractiemedewerker voor een afspraak.

Naar de website
Wijzig e-mailadres | Afmelden van deze nieuwsbrief
footer-linksVolg ons op TwitterVolg ons op FacebookVolg ons op LinkedInfooter-rechts