Nieuwsbrief ChristenUnie Achtkarspelen

April 2022

Verkiezingsuitslag, beëdiging en ALV

Beste ChristenUnie vrienden,

We zijn dankbaar voor de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen. Met stemmengroei hebben we onze drie zetels weten te behouden en zijn we de derde partij van Achtkarspelen geworden.

Met dit mandaat van de kiezer zullen we ons vol overtuiging inzetten om ook de komende vier jaar ons sociaal christelijke geluid in de gemeente te laten horen. 

Inmiddels zijn Klaas Sietse van der Wal, Anita Vellema en ondergetekende beëdigd als raadslid. Samen met de steunfractieleden Thea van Dekken en Tjidsger Spinder zullen wij ons inzetten om onze verkiezingsslogan "Samen Recht Doen" ook daadwerkelijk handen en voeten te geven. Daarop zijn we aanspreekbaar en staan we open voor uw inbreng.

Bent u er bij tijdens de eerstvolgende ALV? Deze zal D.V. worden gehouden op 31 mei 2022. Noteer deze datum vast in uw agenda, de stukken ontvangt u later. 

Een hartelijk groet namens de fractie,

 

Toos van der Vaart-Kralt

 

 

 

Bedankt voor uw stem!

De verkiezingsuitslag voor de ChristenUnie in Achtkarspelen stemt ons hoopvol! Ondanks de lagere opkomst hebben we toch een mooie stemmenwinst weten te behalen en verstevigen we onze drie zetels in de raad! Het had niet veel gescheeld of we hadden een vierde zetel bij mogen schrijven. En dat hebben wij aan u te danken! We willen u dan ook van harte bedanken voor uw stem! Het doet ons goed dat de kiezer onze plek in de coalitie de afgelopen vier jaar heeft weten te waarderen. Het vertrouwen dat we hebben gekregen van de kiezer bemoedigt ons om het sociaal christelijke geluid van de ChristenUnie te laten horen in de gemeente. Wij gaan hard aan het werk om de komende vier jaar uw vertrouwen waar te maken. We mogen ons inzetten voor alle inwoners van Achtkarspelen. Daarin nemen we graag onze verantwoordelijkheid door weer mee te besturen, maar hoe dan ook, we mogen in vertrouwen op Gods zegen op weg gaan!

ChristenUnie lanceert manifest voor sterke gezinnen

De lokale fracties van de ChristenUnie in Fryslân lanceren een manifest voor sterke gezinnen. Hiermee willen zij er voor zorgen dat gezinnen beter worden ondersteund door de overheid in hun belangrijke taak als hoeksteen van de samenleving. Anita Vellema overhandigde het manifest namens de ChristenUniefractie in Achtkarspelen aan de Staatssecretaris voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Lees verder

Meer aandacht voor de mentale gezondheid van jongeren

Er moet meer aandacht komen voor de mentale gezondheid van onze jongeren. Daarom heeft de ChristenUnie in Achtkarspelen samen met jongeren het actieplan Hoopvol Perspectief gelanceerd. Cijfers laten een somber beeld zien als het gaat om de gezondheidsproblemen die jongeren ervaren. Denk aan eenzaamheid, somberheid en angst. Recent bleek dat het aantal jongeren tot 30 jaar dat door zelfdoding om het leven is gekomen, het afgelopen jaar met 15 procent is gestegen. In de zomer van 2021 gaven drie op de tien jongeren aan psychische zorgen of problemen te hebben. Maar ook al in 2019, voor corona, uitte het SER jongerenplatform zijn zorgen over de hoge mentale druk onder studenten en sprak over aanzienlijke studiestress en prestatiedruk.

Lees verder

Samen Recht Doen

Nu in deze moeilijke tijd voor een groot deel van Europa, ook nog eens een oorlog woedt waarvan we ons nauwelijks kunnen voorstellen hoe het is om daar in te zitten, besef ik mij nog maar eens extra hoe afhankelijk we zijn van Zijn vrede en recht. We zien hoe veel mensen zich inzetten om recht te doen, om spullen in te zamelen, maar ook om mensen een plek te geven! Ook horen we van mensen die contacten hebben in Oekraïne hoe groot de kracht van gebed is. We hebben ook gebeden voor de verkiezingen en daar hebben we zegen over ontvangen. We kregen meer stemmen dan vier jaar geleden, al leverde het geen extra zetel op, we mogen er drie houden. Daarom willen we iedereen danken voor een stem op ons en voor het vertrouwen voor de komende periode. Blij zijn we met uw lidmaatschap, ook dat hebben we nodig. We willen ons inzetten voor meer leden, misschien wilt u daar bij helpen? Als ieder lid één ander lid maakt komen we op het dubbele aantal.

Lees verder

Handen uit de mouwen, maar niet alleen tijdens NL doet!

Tijdens de twee klusdagen van NL doet steken de kandidaten van de ChristenUnie de handen uit de mouwen in onze gemeente. Toos en Margreet staan op vrijdagochtend met stofdoek en bezem paraat bij de Spitkeet. Alle gebouwen van het openluchtmuseum krijgen een grote voorjaarsschoonmaak. 

Lees verder

You’l never walk alone

Dit lied had ik uitgekozen voor het slotdebat voor de verkiezingen. Met de uitleg dat ik God altijd naast me weet en dat de ChristenUnie een partij van relaties is. Onze slogan “samen recht doen” heeft daar alles mee te maken. We hebben afscheid genomen van twee raadsleden die zich jaren hebben ingezet voor de ChristenUnie in Achtkarspelen. Eppie Hooghiemstra en Douwe van Oosten, de laatste al meer dan twaalf jaar, waar we dankbaar voor zijn. Daarnaast zijn we blij met de installatie van de nieuwe raads- en steunfractielden. Met deze frisse diverse ploeg hopen we de komende vier jaar recht te doen. Niemand weet wat de komende jaren gaan brengen nu de pijn van een oorlog in Europa het leed zo dichtbij brengt en dit ook gevolgen heeft voor onze samenleving. We zijn blij dat we in Achtkarspelen mee kunnen werken aan opvang.

Lees verder