ChristenUnie Achtkarspelen brengt werkbezoek aan de spitkeet in Harkema

spitkeetentree.jpgdonderdag 08 november 2018 09:00

Woensdag 7 november bracht de fractie een bezoek aan de spitkeet in Harkema.

We troffen er een actief en betrokken bestuur die trots is op haar ruim 90 vrijwilligers.

Een prachtig openluchtmuseum wat een waardevol stukje lokale geschiedenis springlevend houdt. Een geschiedenis waar we ook vandaag nog veel van kunnen leren. Van hoe het niet moet, maar ook hoe het wel moet.

Vandaag zijn de omstandigheden gelukkig een stuk beter als toen en heeft ook de politiek meer oog, oor en zorg voor iedereen in de samenleving. Een belangrijk punt voor de ChristenUnie. Maar de hardwerkende en no nonsens mentaliteit van toen is ook vandaag nog steeds kenmerkend voor onze omgeving. Dat is iets om trots op te zijn en vooral om vast te houden!

Deze hardwerkende mentaliteit brengen ze bij de spitkeet ook over op nieuwkomers en werkzoekenden in onze samenleving. De bouw van het Lytshûs wordt gerealiseerd met een werk leer traject via de gemeente. Werkzoekenden, die bij de gemeente ingeschreven staan, kunnen door de realisering van dit project werkervaring opdoen om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Uniek aan dit project is de samenwerking tussen de gemeente Achtkarspelen, bouwbedrijf Kootstra-Van der Veen, opleidingscentrum De Friese Poort en openluchtmuseum De Spitkeet.

« Terug