Werkbezoek ChristenUnie fractie Albert Heijn Surhuisterveen

werkbezoek ah1woensdag 12 september 2018 20:31

Woensdagmorgen 12 september heeft de ChristenUnie fractie een werkbezoek gebracht aan de Albert Heijn te Surhuisterveen.  De heer Abbe Borger kaartte tijdens dit bezoek een aantal zaken aan ter verbetering van de infrastructuur van het centrum en wisselde zijn ervaringen uit als voormalig voorzitter van de fairtrade commissie in Zuidhorn.

Herinrichting centrum

Onder andere het parkeerterrein bij de winkel, welke buiten het centrumplan valt zou volgens de heer Borger ook onder de blauwe zone moeten komen te vallen. Dit om parkeerproblemen in Surhuisterveen te voorkomen. Door de politiek in een vroeg stadium te betrekken rond de plannen en de besluitvorming rondom de herinrichting kan er vlot en effectief gehandeld worden.

Fairtrade

De ChristenUnie Achtkarspelen is een groot voorstander van fairtrade en maakt zich sterk om in Achtkarspelen te komen tot een fairtrade gemeente om zo als gemeente haar voorbeeldrol te kunnen vervullen. De heer Borger heeft ervaring als voorzitter van de fairtrade commissie in Zuidhorn en ondersteunt dit initiatief dan ook van harte met daad en woord. Deze gedachte van sociaal ondernemerschap is ook terug te zien in het beleid van de winkel. Zo is er samenwerking met lokale ondernemers en worden streekproducten in de winkel gepromoot en verkocht. Uitbreiding van dit concept ziet de heer Borger dan ook als wenselijk. De introductie van wasbare en daarmee herbruikbare verpakkingen voor verse groenten en brood zijn een stap in de goede richting voor wat het milieu aan gaat en inpasbaar binnen het concept fairtrade. Ook op het gebied van goed werkgeverschap krijgt dit invulling door sociaal beleid en het werken met mensen met een beperking.

Het is goed om te zien dat sociaal werkgeverschap en ook de rol van winkels in de samenleving  in allerlei vormen aanwezig is. Fairtrade is hierin een goede stap om te komen tot een eerlijker, socialere en milieubewustere samenleving. Niet alleen ver weg maar juist ook lokaal, bijvoorbeeld door lokaal en duurzaam in te kopen bij ondernemers die ook sociaal oog hebben voor personeel en samenleving!

« Terug