Dankdag: Tel uw zegeningen

worshipping-god-2101347_1280.jpg
eppieghuis.png
Door Eppie Hooghiemstra op 9 november 2018 om 09:00

Dankdag: Tel uw zegeningen

Dankdag voor gewas en arbeid was het afgelopen woensdag in Nederland, een goede gewoonte om God te danken voor het gewas dat dit jaar weer mocht opkomen en de arbeid welke we weer mochten verrichten. Als we om ons heen kijken dan hebben we vaak veel reden tot klagen.

  • We worden ouder en ervaren er hinder van dat met de jaren ook de gebreken toenemen.
  • We zien dat de kosten voor levensonderhoud en voor zorg toenemen. Deze kosten stijgen sterker dan de indexering op ons loon of onze uitkering.
  • We hebben in deze tijd veel te maken met digitalisering en formalisering van de samenleving. Formulieren al dan niet digitaal invullen, en vervolgens wachten op een reactie (via internet).  Een praatje kan er vaak niet meer af omdat veel bedrijven de kosten laag willen houden en daarom zo veel mogelijk door de klant zelf willen laten doen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan al die banken die een hypotheekdossier laten voorbereiden door klanten met alle extra kosten van dien. Wat kan een persoonlijk gesprek soms eenvoudig en efficiënt zijn!

Zo zijn er al gauw veel redenen te noemen voor ons geklaag en gezeur. MAAR, staan we wel eens stil bij wat we wel hebben?

We hebben nog elke dag eten op de plank, we hebben bijna ’s werelds beste gezondheidszorg, we hebben een goed werkend rechtssysteem in Nederland die rechtvaardigheid wil bewerken, we hebben uitstekende voorzieningen…
Zonder onuitputtelijk te zijn, zijn dit zaken die ze in veel andere landen niet hebben. Hebben wij dan niet meer dan genoeg redenen om onze hemelse Vader dankbaar te zijn?

Deel dit bericht

Labels: , ,